fbpx

marketing automation toolkit

Een tool selectie die jou helpt om online te groeien

Ben je er klaar mee om uit te zoeken welke tools je het beste kunt gebruiken voor je online business?

Hier vind je een lijst die ik voor je gemaakt heb zodat jij niet je geld en tijd hoeft te verspillen door uit te proberen welke tools je het beste kunt gebruiken. Ik heb ontzettend veel uren gebruikt om de verschillende opties te proberen zodat ik deze lijst heb kunnen maken, hierdoor hoef jij dat niet meer te doen 🙂

Dit is een verzameling van online marketing tools die ik zelf gebruik voor mijn klanten.

Marketing Automation Software

Om alles tot één geheel te laten komen door te automatiseren heb je een marketing automation software nodig. 

ActiveCampaign is een marketing automation software die ik dagelijks gebruik voor mijn klanten. Het pakket is geschikt voor kleine tot grote bedrijven omdat het met je mee schaalt, ook in prijs.

Met ActiveCampaign kun je onder andere:

Funnel Mapping & Analytics

Voordat je een funnel kunt gaan bouwen en automatiseren is het handig om deze eerst uit te denken en om te zetten tot een strategie op papier, hier gebruik je funnel mapping software voor.

Funnelytics is een software waarmee je gemakkelijk een overzichtelijke funnel in kaart kunt brengen. Doordat je de funnel eerst in kaart hebt gebracht kun je hem gemakkelijker laten zien aan je collega’s, ook is het bouwen sneller wanneer je eerst al nagedacht hebt over hoe de automations eruit moeten komen te zien.

Binnen funnelytics Pro is het mogelijk om de funnel door te meten. Dit doe je door middel van een tracking code (zoals die van Google Analytics) op je website te zetten. Je krijgt dan te zien hoe de mensen door je funnel gaan en wat de conversiepercentages zijn.

Funnlytics is gratis wanneer je alleen de mapping functie gebruikt. Zodra je de tracking functies wilt gebruiken betaal je een vanaf prijs van $ 790 per jaar.

 

Het bouwen van je website en landingspagina's

Het hebben van een website die bezoekers succesvol om kan zetten tot leads kost veel tijd en moeite. Met de volgende tools bouw je een mooie website met hoog converterende landingspagina’s.

Wat is gestart als een blog platform is uitgegroeid tot een van de beste platforms om websites mee te bouwen. WordPress.org is een CMS (content management systeem) dat je gratis kunt gebruiken om een website mee op te starten. 

Of je nu producten, diensten of online cursussen verkoopt, er is altijd een passende website te bouwen in WordPress. Er zijn ontelbare thema’s en plugins beschikbaar, hierdoor is er voor ieder wat wils.

WordPress is een gratis CMS.

Elementor Pro is een plugin waarmee je je WordPress blog in no time omzet tot een marketing machine. Je kunt gemakkelijk een eigen theme maken en landingspagina’s bouwen. 

In Elementor vind je ontzettend veel templates voor landingspagina’s, maar je kunt ook gemakkelijk zelf snel pagina’s vanaf een leeg canvas maken. 

Elementor is een WYSIWYG (what you see is what you get) website bouwer, het voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Clickfunnels is dat je meer controle hebt en meer aan kunt passen.

Elementor Pro heeft een vanaf prijs van € 49 per jaar per website.

Divi is een alternatief voor Elementor, ook met Divi kun je je WordPress blog gemakkelijk omzetten tot een marketing machine. Je hebt ook hier de mogelijkheid tot het invoegen van templates en het bouwen in een WYSIWYG website bouwer. 

Mijn voorkeur gaat uit naar Elementor, dit komt omdat ik hier al jaren in bouw. Maar met Divi kun je net zo snel en net zo mooi je website en landingspagina’s bouwen.

Je kunt Divi aanschaffen voor € 89 per jaar of eenmalig € 249 voor levenslang toegang.

Wanneer je je website en landingspagina’s aan het bouwen bent heb je foto’s nodig. De foto’s die je gebruikt zijn erg belangrijk voor de look and feel van je pagina’s. Daarom gebruik ik Envato Elements, hier kun je oneindig veel stockfoto’s, video’s, graphics, vector afbeeldingen, Fonts of muziek vinden. 

Je betaald hier € 14,50 per maand voor en krijgt toegang tot de volledige database waarmee je jouw website naar een hoger niveau brengt.

Om bezoekers direct een afspraak te laten inplannen maar ik gebruik van Calendly, je kunt gemakkelijk een calender maken en deze op je landingspagina tonen. 

Er is een gratis variant van Calendly waarbij je één kalender kunt maken. Mocht je meerdere kalenders willen gebruiken voor verschillende doeleinden, dan kun je kiezen voor een betaalde variant van Calendly.